Ученичка от Ловешката езикова гимназия ще бъде „Посланик за един ден“

NetNews

Кристина Иванова от 11 клас на езиковата гимназия „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч е избрана да бъде „Посланик за един ден“, предаде lovechtoday.eu.

Кампанията „Посланик за един ден“ е водещо събитие на британското посолство в София. Започнала през 2018 г. с цел да отбележи Международния ден на жената с положителен акт, инициативата се превръща в една от най-признатите и широко подкрепяни наши кампании.

Концепцията се развива през последните две години. По своята същност „Посланик за един ден“ е национален конкурс за есе за момичета на възраст между 14 и 18 години (от 8 до 11 клас).

„Инициативата „Посланик за един ден“ цели да Ви покаже какво е да си посланик и да Ви окуражи да споделите вижданията си по въпроси, които засягат всички нас. Като победител, ще имате възможността да се запознаете с работата на неправителствения сектор в България, да работите заедно с Вашия посланик в България и да вземете участие в събитие на високо равнище на 11 март 2021 г. Ще работите с посланика на САЩ, Н.Пр. Херо Мустафа.“ се казва в писмото.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

САЩ: Русия и Турция незабавно да се изтеглят

Съединените американски щати призоваха Русия и Турция да се изтеглят незабавно от Либия – след като крайният срок да го направят беше игнориран, предаде AFP. „Настояваме всички външни сили, в това число Русия, Турция и Обединените арабски емирства, да уважават либийския суверенитет и да прекратят незабавно всички военни интервенции в […]