Учени с лоши новини за секса

NetNews

Американски учени от Центъра за сексуално здраве на университета в Индиана с изненада откриха, че през последните години човечеството е загубило интерес към секса.

Известно е, че 20% от хората, родени между 80-те и 2000-те години, остават девствени. И ако през 90-те средностатистическият човек е правил секс 62 пъти годишно, то през 2014 г. цифрата спадна до 54 пъти.

Проучванията показват, че както младежите, така и хората на 40 и повече години отказват да правят секс.

Според US учените това се дължи на три неща. През 2009 г. почти 29% от младите хора на възраст от 14 до 17 години са били девствени, в сравнение с 49% сред момичетата. През 2018 г. процентът на девствените тийнейджъри се е увеличил много забележимо – до 44% за момчетата и 74% за момичетата.

През 2009 г. 24% от анкетираните казаха, че не са правили секс през последната година, а през 2018 г. 28% от хората, поставили интимния си живот на пауза, вече са 28%.

Експертите обясняват това с разпространението на порно сайтовете, популярността на социалните мрежи и компютърните игри.

Появата на социални мрежи според учените обяснява спада на сексуалната активност със 76% – в края на краищата през 2009 г. нямаше почти никакви.

Третият фактор, който сексолозите цитират, е бавното съзряване в дигиталната ера. Хората започват да работят не в юношеството, а на около 23 години, което значително удължава детството.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Слънчева, но хладна неделя

Днес ще бъде предимно слънчево над по-голямата част от страната, но и сравнително хладно, с максимални температури между 17° и 22°, предаде БНТ. По-значителна купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи ще има отново в Югозападна България. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. В планините облачността ще е по-често купесто-дъждовна. В […]