Учителите на ПТГ „Иван Райнов”–Ямбол – минало и настояще: Михаил Михайлов и Йонка Турлакова

NetNews

Математици са главните действащи лица в днешната публикация от рубриката: „Учителите на ПТГ „Иван Райнов” – Ямбол – минало и настояще”. Това са преподавателите Михаил Михайлов и Йонка Турлакова. Припомняме, че рубриката е посветена на 75-годишнината на гимназията, която е тази година. Именно учителите са едно от най-големите достойнства и най-големите богатства на училището, дало знания и професии на поколения ямболски деца. С тази инициатива ПТГ „Иван Райнов” отдава заслужено признание, почести и благодарности на педагозите, които и преди, и сега са духът и енергията на училището.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Михаил Михайлов е с висше образование, магистър. Кариерата му в училището започва преди близо 40 години – през 1985 г. Няколко години води „Начално военно обучение”, след което преподава математика, информатика и информационни технологии. В продължение на 3 години /1991-1994 г./ заема и длъжността помощник-директор.

„ПТГ (ТМТ) е част от моя живот в продължение на 36 години. Тук се обучават ученици в професии, необходими за икономиката на България”, споделя учителят. Освен с математиката – езикът на точните науки, интересите му са свързани и с древната история на българите. Михайлов е категоричен, че няма по-добър учител от личния пример. На колегите си пожелава здраве и да са всеотдайни в работата, а на учениците и късмет в живота!

Йонка Турлакова е от младите попълнения в екипа на ПТГ „Иван Райнов”. Магистър е по математика и информатика от Бургаския свободен университет, като има и квалификация по педагогика. По думите ѝ, “Същността на математиката не е да направи простите неща  сложни, а да направи сложните неща прости“.

„В ПТГ „Иван Райнов” получих безценни знания за моите интереси и от тук започна моето осъзнато развитие. Удовлетворение е да предадеш на учениците необходимите им знания, да ги подкрепиш и насърчиш и когато виждаш техните успехи,  това те прави щастлив, споделя още Йонка Турлакова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Опитната Ализe Корне срещу Вики Томова в Мелбърн

Снимка: Lap.bg Виктория Томова ще започне участието си в основната схема на Откритото първенство на Австралия с мач срещу французойката Ализе Корне. Томова преодоля пресявките с последователни победи над Деспина Папамихаил от Гърция, Кейти Суон от Великобритания и Ирина Мария Бара от Румъния. До момента 26-годишната Томова и 31-годишната Корне […]