Учителите на ПТГ „Ив. Райнов”-Ямбол – минало и настояще: Господин Динев и инж. Ивелин Костов

NetNews

Продължаваме с паралелното представяне на бивши и настоящи преподаватели в Професионалната техническа гимназия „Иван Райнов”в Ямбол. Инициативата е по повод юбилейната 75-а годишнина от основаването на учебното заведение, която ще се чества през 2022 г. Именно учителите са едно от най-големите достойнства и богатства на училището, дало знания и професии на поколения ямболски деца. С тази инициатива ПТГ „Иван Райнов” отдава заслужено признание, почести и благодарности на педагозите, които и преди, и сега са духът и енергията на училището.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Днес представяме преподавателите по Двигатели с вътрешно горене: Господин Динев и инж. Ивелин Костов.

ГОСПОДИН КОСТОВ ДИНЕВ е възпитаник и учител в професионалната гимназия.

„Избрал съм професията учител от любов към двигателите и за да науча младото поколение на знания и умения. За мен ПТГ (ТМТ) е свещено място. В ТМТ е работил баща ми, учил е брат ми, синът ми. За мен това е училище № 1 в гр. Ямбол”, споделя Господин Динев.

Самият той също е завършил ТМТ „Димитър Димов“ от 1953 г. до 1958 г. като ученик по специалността „Металорежещи машини и инструменти“, след което се насочва към специалността „Двигатели с вътрешно горене” във Висшето военно училище във Велико Търново.

В продължение на 14 години (1980-1994 г.) е преподавател по лаборатория „Двигатели с вътрешно горене”, учебна практика ДВГ и ОЧП в тогавашното ТМТ.

По повод годишнината на училището, Господин Костов отправя пожелания към колегите и учениците: „Да бъдат здрави, да усвояват техническите науки и след завършване да останат в нашата мила родина България!”.

Настоящият преподавател по Двигатели с вътрешно горене и Автотранспортна техника инж. ИВЕЛИН ГОСПОДИНОВ КОСТОВ вече има зад гърба си над 27 години стаж като учител в ПТГ „Иван Райнов”.

Неговата съдба също отрано го свързва с училището. В периода 1983-1987 г. е ученик именно по специалността ДВГ. Висшето си образование завършва в Технически университет в София, специалност „Автотранспортна техника“, Първа професионална квалификационна степен.

 „За мен ПТГ е училището на моята фамилия – на дядо ми и баща ми, чичо ми, вуйчо ми, децата ми”, споделя инж. Костов. По думите му ПТГ е институция в образованието в Ямбол и в днешни дни продължава да дава много възможности на своите възпитаници.

„Професията учител за мен беше въпрос на вътрешно усещане от ранна възраст и е призвание, наследено от родител”, разказва още Ивелин Костов. „Да продължа традициите  в науката и техниката за мен е чест. Най-силно е усещането за удовлетвореност, когато срещнеш  своите  ученици след  години и разбереш колко силни спомени за училището си им дал, също и да вдъхновяваш хората да се развиват и учат, независимо от времето и мястото”, казва още един от любимите преподаватели на учениците в техническата гимназия.

Затова и неговото послание към колегите и учениците е да вдъхновяват в  науката и да преследват познанието цял живот!

Свързани статии: Представяне на преподавателите по електротехника: Николай Стоянов и инж. Даниела Демирева: Учителите на ПТГ „Иван Райнов”–Ямбол – минало и настояще: Николай Стоянов и инж. Даниела Демирева

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прокуратурата обвини шефа на ГДБОП за натиск по делото "Хемус"

Снимка: БГНЕС Софийската районна прокуратура обвини директора на ГДБОП Калин Стоянов за опит за склоняване на прокурор да наруши свое служебно задължение по разследването за източените пари от АМ „Хемус“, съобщиха от Софийската районна прокуратура. На 11 декември след подаден сигнал от прокурори при Софийска градска прокуратура СГП е образувала […]