Фабриката на Tesla в Берлин няма да отвори врати поне до следващата година

NetNews

След като миналата седмица ви информирахме, че от Tesla могат да получат доста солена глоба поради неправилно рециклиране, то проблемите за компанията в Германия не спират. Въпреки, че фабриката в Берлин бе построена доста бързо, тя няма да отвори врати поне до началото на следващата година.

По първоначални планове заводът трябваше да започне производство през месец юли, но с течението на времето нещата се промениха и датата бе насрочена за късната 2021 година. Все още няма официална дата за 2022 година, но от компанията се надяват това да се случи в нейното начало.

Фабриката в Берлин ще е отговорна за направата на Tesla Model Y, която ще се продава в Европа, както и за новите батерийни клетки, които от компанията планират да произвеждат.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Много важни избори в Испания

Днес в Мадрид се провеждат парламентарни регионални избори, съобщи Ел Паис. Регионалният премиер Изабел Диас Аюсо обяви, че се оттегля от поста преди два месеца. Това стана след решение на две от опозиционните партии в региона. Те планираха да внесат вот на недоверие срещу регионалния премиер. Право на глас имат […]