Факт е първото европейско село за дигитални номади

NetNews

На остров Мадейра се реализира в първото европейско село за дигитални номади. То предлага безплатни офиси и интернет от 8.00 ч. до 22.00 ч. Единственото условие е потребителите да останат поне един месец на острова.

Цифровите номади са хора, които работят изцяло с цифрови технологии. Могат да живеят и работят от всяка точка на света, стига там да има интернет. Сред най-често срещаните професии, които упражняват дигиталните номади са блогъри, дизайнери, журналисти, фотографи.

В резултат на пандемията се очаква през текущата година значителен ръст на хора, които ще ходят на по-дълги пътувания, където ще комбинират работа и почивка. Именно и това е причината, поради която властите на остров Мадейра са решили да отворят първото европейско село за цифрови номади. То ще стартира работа на 1 февруари в град Понта до Сол. Желаещите могат да се възползват от проекта до 30 юни 2021 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Омбудсманът инициира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита от домашното насилие

Омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита от домашното насилие. Идеята на дискусията е да се чуят всички гледни точки, с убеждението, че подобен проект трябва да се ползва със силна обществена подкрепа и доверие. Законопроектът, изготвен от Министерството на правосъдието, е публикуван за обществено обсъждане и […]