Факултет „Техника и технологии“ в Ямбол даде старт на новата академична година

NetNews

Новата академична 2021/2022 година бе открита днес от Факултет „Техника и технологии“ в Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора. Това стана с тържествена церемония в двора на учебното заведение. Заради спазване на противоепидемичните мерки за COVID-19 официалното откриване беше само за първокурсниците.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

210 са новоприетите студенти. Те ще се обучават в 7 специалности – „Автотранспортна и земеделска техника“, „Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия“, „Автоматика и компютърни системи“, „Електротехника“, „Топло и газоснабдяване“, „Индустриално инженерство“ и „Технология на храните“. Обучението е в редовна и задочна форма.

План – приемът по държавна поръчка е изпълнен на 100 процента, посочи деканът на факултета доц. д-р Ваня Стойкова. Ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков пък връчи студентските книжки на новоприетите студенти с най-висок бал. Около 700 студенти учат понастоящем във Факултет „Техника и технологии“, което е и единственото висше учебно заведение в Ямбол. От тях близо 600 са по бакалавърски програми в 7-те специалности, над 80 – по магистърски програми в 17 специалности, а докторанти се обучават по 7 акредитирани докторски програми.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нова мрачна теория за смъртта на актьора Ангел Генов

Трагичната смърт на 43-годишния актьор Ангел Генов потресе България, а най-съкрушена е майка му – актрисата Нели Монеджикова, която от години играе в театър "Сълза и смях", участва и в сериала на Нова ТВ "Ол Инклузив". След като през 2006-та тя погреба съпруга си – един от най-харизматичните ни актьори […]