Фандъкова: Няма да се вдига цената на билета за градския транспорт в София

NetNews

Не се предвижда увеличение на цената на билета в градския транспорт. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова тв.

„Ситуацията в градския транспорт е много тежка. Най-важната задача обаче е повече хора да използват транспорта. Ако увеличим цената на билета, това означава да откажем хората от ползването му”, обясни тя.

Още по темата

1 апр 2022 20:05

2

Кметът на София коментира щетите след ураганния вятър у нас.

„Лошото време продължава вече трети ден. Получили сме нас 220 сигнали за паднали дървета, клони, ламарини. Всички екипи са мобилизирани и работят денонощно. Кодове за силен вятър е  в сила и днес. Молбата ми е да бъдат закрепени всички предмети по балконите”, каза Фандъкова. И поясни, че вследствие на бурята има един пострадал със счупена ръка.  

„Нека всички бъдем предпазливи по време на буря. Само в парковете са паднали 30 дървета”, каза още кметът на столицата.  

Йорданка Фандъкова коментира и какво е положението с местата в детските градини в столицата.

„Тази седмица започна кандидатстването за обявените свободни места във всички детски градини и ясли в София. През май ще бъде извършено класирането и тогава ще стане ясно колко деца са кандидатствали и колко са приети”, обясни кметът.

Целта е до края на 2023 г. да се осигури места за децата от 3 до 6 години. Над 42 млн. лв. са заложени за строителството на 22 нови детски градини. 14 от тях се очаква да бъдат готови до края на годината.

Фандъкова увери, че строителството на детските градини върви, колкото се може по-бързо, но населението в София се увеличава с неимоверни темпове.

При строителството на детски градини има истинска децентрализация, подчерта Фандъкова.

„Районните кметове получават финансиране и имат възможност да предлагат решения. Да, за съжаление има райони, в които се бавят – като Красно село”, каза тя.

„Много важно е да се помогна на хората, които бягат от войната в Украйна. В училищата в София има места. Вече 72 деца са насочени към учебни заведения, които са заявили своята възможност да приемат украински деца”, допълни още Фандъкова.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Разбита е престъпна група за трафик на мигранти

Снимка: архив, БГНЕС Разкрита е голяма организирана група, занимаваща се трафик на мигранти от южната ни съседка, съобщиха от МВР. Това е поредната разбита група, добавят от министерството. Усилията са насочени към неутрализирането на престъпна дейност и подсигуряването на границата на България и противодействието към нелегалната миграция. В престъпната си […]