Фандъкова обяви нова улица в София

NetNews

"Вече е ясно, че именно науката и новите технологии ще спасят човечеството. Това е причината да съм много горда, че точно в София ще се помещава суперкомпютърът. Най-важното е, че всички – Община, Министерски съвет, Министерствата на икономиката и финансите работихме заедно и успяхме да изградим този проект, както и ще продължим да го развиваме". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на изграждането на сградата, в която ще се помещава суперкомпютърът на територията на София Тех парк.

"Ще направим нова улица, която ще е успоредна на бул. "Цариградско шосе". Тя ще се казва улица ''Северна'' и ще е дълга 900 метра, като ще има две платна в двете посоки и ще се свърза с улица "Ген. Йордан Венедиков". За тази инфраструктура бяха необходими средства в размер на 5 млн. лева и ние ги поискахме от Министерски съвет, като най-вероятно още утре те ще ни бъдат отпуснати и ще можем да започнем работа. Аз искам да благодаря на премиера Бойко Борисов за това. Тепърва предстои тази зона да се развие. Ще има и ново училище тук, като то също ще се възползва от новоизградената инфраструктура", разкри кметът на София.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вили Вуцов: Половината футболисти на Левски нямат място дори в "А" група

Един от бившите наставници на Левски – Велислав Вуцов, обяви пред БНТ, че половината играчи на сините не стават за efbet Лига. Треньорът не се изказа и ласкаво за съдията от мача с ЦСКА, допълвайки, че Попов е можело да сложи червена фланелка, за да не играе противникът с човек […]