Фандъкова получи подаръка си за Коледа. Той е преспапие със замъглена София

NetNews

Неправителствената организация ''Грийнпийс'' – България връчи на кмета на Столинча Община – Йорданка Фандъкова, символично преспапие със замъглена София. Контекстът е с настояване за мерки против замърсяването на въздуха в София, предаде Novini.bg.

Ситуацията в София е проблем, който не се взима предвид достатъчно сериозно от Столичната община.

Планираните до момента мерки в новия проект за програма предвиждат влизане в нормите за качество на въздуха едва след повече от пет години, през 2026 г.

В петък, 18 декември, „коледен подарък“ заради мръсния въздух получиха енергийният министър Теменужка Петкова и повереното ѝ министерство – елха, „украсена“ с пепел от град Гълъбово, който се намира в сърцето на българската въглищната индустрия. Местните хора редовно се оплакват, че са задимявани и че дворовете, колите и къщите им са покрити с черна пепел от близката ТЕЦ „Брикел“.

Всичко това се случва в контекста на три съдебни процедури от ЕС срещу България заради неспазване на нормите за чистота на въздуха.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Много тъжно! Възрастен мъж загина при пожар в село Шейново

Възрастен мъж загина при пожар в село Шейново, предаде Дарик. Сигнал е подаден тази сутрин в 8.55 часа. На място е пристигнал един противопожарен автомобил, а огънят бил потушен за около три часа. Пожарът възникнал във фургон, пригоден за живеене. Там е намерен мъртъв обитателят му – пенсионер от селото. […]