Фандъкова: Помощта за неприето в градина дете трябва да стане 650 лв.

NetNews

1200 деца повече кандидатстват тази година за детска градина в София. Кандидатстват около 23 600, 2600 от тях искат преместване, 13 600 са обявените места, заяви пред бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Около 1500 места ще има недостиг в групата от 3 до 6 години, която е много важна за социализирането на децата преди първи клас, каза кметът.

По думите ѝ сега помощта за неприето дете е 372 лева, а държавата поема 650 лева в общинските градини. Толкова – 650 лв. трябва да бъдат и парите за неприето дете, така хората ще могат да намерят място в частна детска градина, заяви Йорданка Фандъкова.

Градоначалникът на София коментира и темата за градския транспорт в столицата. „Всичко зависи от диалога, който се надявам да продължи с правителството и Народното събрание. От месеци настояваме да има компенсация след драстичното намаляване на приходите в градския транспорт“, обясни тя.

4 пъти се увеличиха и разходите на метрото за ток, а компенсацията е 30%, поясни Фандъкова.

„Последно се видяхме с премиера Кирил Петков на церемонията на 6 май, имаме уговорка да организираме среща при него заедно с финансовия министър“, каза кметът на София.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Джена изведе бебето за пръв път (СНИМКИ)

Преди едва няколко седмици фолк певицата Джена стана майка за втори път, но сега в семейството ѝ проплака момиченце. Певицата се възползва от топлите дни и изведе новородената Цветея на първа разходка, предаде Шоу Блиц. „След голямото вълнение покрай раждането и прибирането ни в къщи с Цветея вече сме на […]