Фейсбук ще маркира всички постове за ваксини

NetNews

Компанията Фейсбук, която е критикувана от американски конгресмени и учени, че допуска дезинформация на тема ваксини на платформата си, съобщи, че е започнала да добавя уточнения към постове, които обсъждат безопасността на ваксините и скоро ще маркира по този начин всички постове на тема ваксини, предаде Ройтерс.

Социалната мрежа ще започне да предлага в САЩ инструмент за информиране на хората къде могат да получат ваксини срещу COVID-19. Фейсбук освен това прибавя информационен отдел за COVID-19 в своята социална мрежа за споделяне на снимки Инстаграм. Неверните твърдения и конспиративните теории за ваксините срещу COVID-19 се множат в социалните мрежи, предаде БТА.

Фейсбук и Инстаграм в последно време затегнаха политиката си по отношение на дезинформацията за ваксините. В двете социални мрежи обаче продължава да има акаунти, страници и групи с множество абонати, които разпространяват неверни твърдения за ваксините и лесно може да бъдат намирани с търсене на ключови думи. Ръководителят на продуктовия отдел на Фейсбук Крис Кокс заяви, че компанията приема много на сериозно неверните твърдения, но отбеляза, че има "голяма сива област, в която някои хора изразяват безпокойства, и тези безпокойства се приемат от някои като дезинформация, а от други като израз на съмнение".

"Най-доброто действие за тази сива област е да се дава авторитетна информация, да сме част от разговора, включително с участието на здравни експерти", каза той. Компанията заяви, че маркира във Фейсбук и Инстаграм постовете, в които се обсъжда безопасността на ваксините срещу COVID-19, с текст, който уведомява потребителите, че ваксините преминават тестове за безопасност и ефикасност преди да бъдат одобрени.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Юристи спрягат Гешев за специален прокурор. А, Георги Ушев - за шеф на ВКС

Юристи от Съдебната палата коментират, че са възможни сериозни рокади по върховете на съдебната власт през следващите месеци, обобщава Frognews.bg. Според едно от предположенията, настоящият главен прокурор Иван Гешев може да е първият специален прокурор. Мотивите за промяната са свързани с няколко месечните протести, на които хората съвсем ясно поискаха […]