Фермери блокираха пътя София-Варна, запалиха вълна на шосето (СНИМКИ)

NetNews

Фермерите затвориха пътя София-Варна край търновското село Шереметя. "Досега притесненията ни бяха, че нямаме работници. Сега работници има, но животновъди няма. Фермите затварят", споделят хората на протеста, предаде agri.bg.

"За жалост, от такива извънредни проблеми, не можем да решим съществените проблеми, като един от тях е именно работната ръка", каза Янка Попова – съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА).

"Няма как селското стопанство в България да бъде изключено от подпомагането за Covid-19. Това е абсурдно и показва поредното неглижиране на управляващите към сектор "Животновъдство" и сектор "Пловоде и зеленчуци", каза Симеон Караколев, съпредседател на НОКА. "Ние не искаме смяна на министри, не искаме сваляне на правителство. Ние искаме да се погрижат за нашия бизнес", посочи от своя страна Димитричка Търпанова от Добруджанския овощарски съюз.

"Желанието ни е да покажем, че селското стопанство е неразделна част от българския бизнес. Депутатите и правителството направиха много за българския бизнес, но да не забравят, че 25% от този бизнес принадлежат на селското стопанство", каза Божидар Петков – БАМ-я. Стопаните блокираха пътя София-Варна. Под звуците на полицейски сирени и тромби, фермери палят вълна на шосето. По земята се търкалят плодове и зеленчуци, счупени яйци и мляко, а фермерите извадиха ковчег с надпис "българско животновъдство".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ММА боец помогнал да се предотврати масов бой между мигранти

Руският ММА боец Максим Дивнич привлече доста внимание върху себе си в последните дни. Наскоро той се разхождал из улиците на родината си и видял тълпа мигранти, които се събрали на група. В последно време в Русия често може да се видят масови боеве между мигранти, пише mma.bg. Миналия уикенд […]