Фернандо Алонсо: Искам още да се състезавам във Формула 1

NetNews

Бившият световен шампион Фернандо Алонсо не мисли за отказване от Формула 1 и се надява да продължи да се състезава в най-зрелищната автомобилна верига.

Испанският пилот, който през юли ще навърши 41 години, заяви преди домашното Гран при в Барселона в неделя, че си постави за цел да кара още поне два сезона. Настоящият му контракт с Алпин изтича през декември.

„Следващата година или две ще бъде чудесно, ако мога да продължа да се състезавам. Чувствам се в много добра форма и ще ми бъде тъпо, ако трябва да гледам Формула 1 от дивана вкъщи. Смятам, че шофьорските ми умения са все още на 100 процента“, каза Алонсо пред ББС.

„Все още не съм говорил официално с никой от отбора. Но мисля, че ще има възможност да остана. Все още съм мотивиран и знам, че мога да се изкача в класирането, въпреки че ще ми бъде страшно трудно“, коментира световният шампион за 2005 и 2006 година.

Алонсо обаче не е печелил състезание във Формула 1 от 2013 година, когато триумфира в Барселона като пилот на Ферари. След това той напусна Формула 1, за да участва в други автомобилни надпревари, но през миналата година се завърна.

Испанецът изрази съчувствие и към бившия си съотборник и седемкратен световен шампион Люис Хамилтън. Британецът има огромни трудности през този сезон и шансовете му да се бори за осма титла изглеждат илюзорни.

„Такава е природата на спорта ни. Понякога имаш по-добрата кола, но понякога тя е по-бавна. Въпреки това трябва да се бориш и да не спираш да прогресираш. Бил съм на неговото място. Когато спечелих двете си титли, побеждавах Михаел Шумахер. По онова време това бе голямо събитие. Но истината е, че моята кола просто бе по-добра. Имах много добри състезания и никога не можех да благодаря достатъчно на инженерите ми, но във вестникарските заглавия винаги бе моето име. Сега се случва нещо подобно с Люис. Той заслужава всичко, което е постигнал в миналото, но понякога е добре да си припомняме, че колкото и каквито рекорди да имаме, те се дължат не само на нашите умения, но и на екипа, който стои зад гърба ни“, каза още Алонсо.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

СЕМ проведе първото си заседание с онлайн излъчване

Съветът за електронни медии проведе първото си заседание, излъчвано директно в интернет. Сред важните теми, които бяха обсъдени, намериха място въпросите за дезинформацията, отразяването на военния конфликт в Украйна в българското медийно пространство и медийното съдържание с вредни последици за психичното здраве на подрастващите. СЕМ подкрепи предложението в случаите, когато […]