Финална сметка: Тръмп събрал поне 150 млн. долара след изборите в САЩ

NetNews

Американският президент Доналд Тръмп е събрал чрез своята кампания и комитети за действие най-малко 150 милиона долара след изборите в САЩ при агресивна акция за набиране на средства сред привържениците му, разгневени от твърденията за измама при гласуването, предаде ДПА.

В. "Ню Йорк таймс" цитира запознат източник, според когото Тръмп е събрал 170 милиона долара през ноември. Изданието отбелязва, че начинът, по който кампанията е искала даренията, означава, че повечето от парите, събрани след средата на миналия месец, може би отиват в новия комитет за политическо действие "Спасете Америка", който може да бъде използван за финансиране на политическите дейности на Тръмп.

Част от всяко дарение отива за Националния комитет на републиканците, предаде БТА.

Имейлите до привържениците често са гръмки, преувеличени и пълни с неверни обвинения, съдържащи твърдения за измама при гласуването и потискане от страна на левицата. Същевременно в електронните писма се казва, че парите ще бъдат използвани за усилия в "защита" на изборите, макар че при по-внимателно изчитане да става ясно, че случаят невинаги е такъв. Системата за дарения често е създадена, за да примамва хората да правят нови дарения.

Според в. "Вашингтон пост" новите дарения, събрани след изборите, са на стойност около 150 милиона долара. Изданието отбелязва, че паричният поток може да стои зад неоснователните съдебни искове, подадени от Тръмп с цел да бъдат отменени изборните резултати, и отказа му да се признае за победен от своя съперник Джо Байдън, тъй като тези усилия са в центъра на набирането на средствата.

Изглежда, че събраните през ноември пари са доста повече, отколкото набираните месечно средства от Тръмп в заключителния етап от предизборната кампания, когато той, изглежда, изпитваше недостиг на финансиране.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шахтьор подчини Реал Мадрид на Олимпийския стадион в Киев (ВИДЕО)

Украинският гранд Шахтьор Донецк порази за втори път испанския първенец Реал Мадрид в групите от Шампионската лига. Това се случи в Киев, след като Шахтьор надделя с 2:0 и така Реал регистрира втора поредна загуба в рамките на четири дни, след като загуби и в Ла Лига от Алавес. И […]