Финансист: Актуализацията на бюджета не трябваше да се внася

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Актуализацията на бюджета не трябваше да се внася, защото не можеш да управляваш процеса. Второ, според мен, тя не беше направена професионално от гледна точка на това, че имаме коренно променена икономическа обстановка.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ финансистът Любомир Дацов.

„Беше много ясно, че след като парламентът не може да излъчи правителство, всички политически партии ще играят в опозиция. Служебното правителство и служебният финансов министър се явяват като лицето на управляващата партия. Оттам нататък хаосът в парламента с некоординираните гласувания, предложенията, които поставят под съмнение стабилността на бюджета през следващите години, беше логично. Никой не трябва да е изненадан“, добави той.

По думите му в момента „се гаси пожар с бензин“.

„Когато трябваше по някакъв начин да ограничиш потреблението, от дефицит да преминеш към положително салдо на бюджета, допълнително увеличаване на разходите и планиране на големи дефицити, означава да напомпаш отрицателни явления, като натиск върху работната ръка и по-висока инфлация“, обясни Дацов.

Според него причината за добавките от 50 лв. към пенсиите, които се дават от миналата година, и тези от 120 лв., които се гласуваха сега, е политическа.

„Това е абсолютно чист популизъм“, смята финансистът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отличиха Мария Габриел

Награда за лидерството ѝ в европейската политика за стартъпите получи българският еврокомисар Мария Габриел. Отличието ѝ бе присъдено по време на седмото издание на една от най-мащабните конференции за нови технологии „Startup Ole“ в Испания, която събира десетки стартиращи предприятия, инвеститори и участници от промишления сектор. Наградата „Най-добро глобално въздействие“ […]