Фирма на бивш шеф на „Фонд затворно дело” ще строи Кризисен център по проект на община Ямбол

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Фирма „Нов стандарт 2012” ЕООД – гр. София е изпълнител на проекта на община Ямбол за изграждането на Кризисен център в града. Неин собственик е Свилен Чичев – бивш директор на Държавно предприятие “Фонд затворно дело”.  Предприятието управлява дейностите и приходите, свързани с трудовата заетост на лишените от свобода. То придоби печална слава в края на 2014 г., когато стана ясно, че за негова сметка е бил направен разточителен ремонт на жилищата, в които са живеели зам.-министрите на правосъдието от правителството на Пламен Орешарски (информация от в. Капитал, 2015 г.). Правосъдният министър тогава, Христо Иванов, смени ръководството на предприятието, като на мястото на дългогодишния му ръководител Свилен Чичев назначи нов директор. Вътрешният одит на структурата през 2015 г. обаче не открива нарушения.

Фирмата на Чичев е избрана за изпълнител на проектирането и строителството на Кризисния център след проведена от община Ямбол обществена поръчка. В процедурата участват общо 6 фирми. Три от тях са отстранени от комисията поради пропуски в документацията. След отваряне и оценка на ценовите оферти на останалите три участника, на първо място е класирано дружеството „Нов стандарт 2012” ЕООД – гр. София. То е дало и най-ниската цена – 470 хил. лв., при максимално допустима стойност 500 хил. лв. без ДДС.

Вчера в Община Ямбол се проведе пресконференция за изграждането на Кризисния център в града, като на нея освен ръководството на общината, присъства и управителят на фирмата изпълнител Свилен Чичев.  Общата стойност на проекта е 705 876 лева, неговата продължителност е 25 месеца. Целта му е осигуряване на подходяща социална инфраструктура за предоставяне на услуги на лица, пострадали от насилие или от друга форма на експлоатация. Посетителите ще бъдат 12 души, персоналът ще се състои от 8 човека. Посоченият срок за изпълнение на строителството от фирмата е 240 дни.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Катастрофиралият край Айтос не бил пиян

Кръвната проба за употреба на алкохол на водача на товарния автомобил от тежката катастрофа в Айтос е отрицателна. Това съобщиха от прокуратурата в Бургас. Пробата на водача на лекия автомобил е 0.30 промила на алкохол в кръвта. Резултатите от пробите за употреба на наркотични вещества на двамата водачи не са […]