Фондация помогна на 900 000 деца

NetNews

През последните 5 години китайска фондация в подкрепа на образованието е инвестиралата 36,7 млн. USD за облекчаване на бедността, от което са се възползвали общо 940 000 деца. Преки дарения са били направени на повече от 3000 детски градини, начални и средни училища в 15 провинции, сочат данни на китайската фондация „Образование за следващото поколение“.

От 2018 г. насам тя се фокусира върху централните и западни райони на Китай, особено върху бедните. Фондът от близо 11,32 милиона юана парични и материални средства е бил от полза за над 100 000 души от тези райони, заявиха от фондацията. Инициирана от Министерството на образованието през 2010 г., фондацията „Образование за следващото поколение“ е събрала парични и материални средства на стойност над 1 милиард юана от създаването си. Тя реализира благотворителни проекти в цялата страна, от които се облагодетелстват десетки милиона души в нужда.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Криминален психолог: Престъпността ще зачести заради пандемията

„Нови престъпления като вид може и да няма, но престъпността ще зачести. Няма как това, което ни се случва в последната година да не се отрази и на тази страна от живота. В по малките населени места доста често има престъпления, в които възрастни хора стават обект на агресия. Това […]