Франция поема ротационното председателство на ЕС

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Франция поема ротационното председателство на ЕС

Снимка: БГНЕС

Франция поема от 1 януари за шест месеца ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз с амбициозни приоритети, които бяха представени за първи път на 9 декември миналата година от президента Еманюел Макрон.

При представянето на тези приоритети Макрон отбеляза, че моментът, в който Франция ще председателства Съвета на ЕС, се характеризира с продължаващата вече близо две години здравна криза, с борбата с климатичните изменения, с дигиталната революция, с растящо неравенство по света и с проблеми с мигрантите, които понякога биват използвани от някои държави за извършването на хибридни атаки. Френският лидер изтъкна, че с всички тези предизвикателства европейските държави ще се справят по-добре заедно, в една обединена Европа.

Макрон заяви още, че ако трябва с едно изречение да обобщи приоритетите на френското председателство, той би казал, че това е целта Европа да извърви пътя от сътрудничеството вътре в границите на ЕС до това да се превърне в световна сила, която е напълно суверенна и която сама определя съдбата си, отбелязва БТА.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Eтнограф: Сурвакарството възниква още от траките и прабългарите

По стара българска традиция още от ранни зори на първия ден от новата година – Васильовден, сурвакари обикалят домовете за здраве и берекет. Обичаят възниква още от траките и прабългарите и се съхранява и до днес у нас, заяви в интервю за БТА етнографът от Регионалния исторически музей в Ловеч […]