ФСБ предотврати убийството на журналиста Владимир Соловьов

NetNews

ФСБ задържа група неонацисти, които подготвяха по заповед на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) убийството на известния журналист и тв водещ Владимир Соловьов,съобщава ТАСС.

„Федералната служба за сигурност, съвместно със Следствения комитет на Руската федерация, задържа група членове на забранената в Русия неонацистка терористична организация „Националсоциализъм/Бяла сила“ — граждани на Русия, които планирали по указание на Службата за сигурност на Украйна, убийството на обществена личност, известния журналист Владимир Соловьов“, се казва в доклада.

От службата уточниха, че в момента задържаните дават самопризнания. Според тях след това са планирали да се укрият в чужбина.

При обиските на заподозрените са открити и иззети самоделно взривно устройство, запалителни устройства като коктейли Молотов, пистолети, отрязана ловна пушка, граната, патрони, наркотици и подправени украински паспорти. Освен това бяха открити националистическа литература и принадлежности.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че ФСБ е спряла дейността на терористична група, която е подготвяла убийството на един от известните руски журналисти. Той обаче не посочи тогава името на журналиста.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Проблемът между УТА и Китай остава нерешен

Женската тенис асоциация (УТА) все още работи по въпроса за намиране на решение в противопоставянето с Китай по въпроса с Шуай Пън, но със сигурност няма да се върне в страната с турнирите си през тази година, обяви шефът ѝ Стив Саймън. Безопасността на бившата номер 1 в ранглистата на […]