Харисън Форд на 80

NetNews

На 13 юли се навършиха 80 години от рождението на Харисън Форд. Това е странен повод по няколко причини. Първата е, че Форд е единствената останала голяма филмова звезда.

Никълсън е отшелник. Пачино и Де Ниро отдавна са се изгубили в самопародия. Всички останали са твърде млади, за да се класират. Но Форд все още е тук. Често, когато филмовите звезди достигнат своя връх, всички герои, които играят, се превръщат в продължение на собствената им личност. Но не и Форд. Той е Хан Соло. Той е Индиана Джоунс. Той е Ричард Кимбъл, Джак Райън, Рик Декард. Да го наречем невероятна кариера би било силно подценяване.

Другата причина, поради която този рожден ден е странен, и уверявам, че го казвам с обич, е, че той сякаш е на 80 години от десетилетия. Защото в една индустрия, в която всички на възраст над 25 години са обзети от странно отчаяние да се придържат към младостта си, изкривявайки лицата си с ненужни операции, за да заблудят света, че по някакъв начин са застинали във времето, Форд се е вживял в ролята на закоравял старец като никой друг.

Не виждате това толкова често във филми. В редките случаи, когато го прави, той все още е склонен да играе такива яки момчета, които се хвърлят през прозорците (и след това, като обучен дърводелец, помага да се възстанови прозореца между снимките). Дори в последния си филм, „Дивото зове“ от 2020 г., Форд излъчваше мълчалива, жива харизма, за която повечето други актьори могат само да мечтаят

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Новата Toyota Crown бе възродена като седан в ерата на кросоувърите

Toyota възроди легендарното означение Crown и след 50-годишно прекъсване, популярният модел ще се продава отново в САЩ. По-рано днес японската компания показа наследника на класическатаToyota Crown, който се отличава със смел дизайн и хибридно задвижване. Колата е позиционирана като седан със SUV характеристики като например по-високия клиренс, допълнителните елементи по […]