Хиновски: Съмнявам се, че цената на газа от САЩ ще е близка до тази на „Газпром“

NetNews

Съмнявам се, че цената на газа от САЩ ще е близка до цената на „Газпром“. Това каза пред Nova News енергийният експерт Иван Хиновски, който смята, че е грешка е да се скъсва окончателно с „Газпром“. Той е убеден, че Европа рано или късно ще възстанови бизнес отношенията си с Русия.

Според него обаче това, че ще получаваме газ от друг източник, е добра новина: „Това е първата лястовичка на диверсификацията за доставки на газ. Но има неизвестност относно цената, транспорта, регазификацията ще я плащаме ли, влиза ли в цената. Не е ясна реалната цена“.

Икономистът Евгений Кънев смята, че много се спекулира с това, че най-ниската цена на газа е от Русия: „Тя може да е ниска, но отделен въпрос е на каква цена ни я продават“.

Според него, ако се намери решение на казуса с разплащането на за газа с Русия, отново може да потече синьото гориво към България.

„Никой досега не е направил оценка на огромните дефекти от взаимоотношенията ни с Русия по отношение на доставките на горива“, каза още Кънев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Байдън изпраща делегация в ОАЕ

Президентът Джо Байдън изпраща днес американска делегация в Обединените арабски емирства, за да поднесе съболезнования след смъртта на техния владетел, очевидно в опит да засили усилията за възстановяване на разкъсаните връзки с Арабските съюзници от Персийския залив, предаде Ройтерс. Желанието на Вашингтон да подобри връзките си с монархиите в Персийския […]