Холограми сменят фоторамките (ВИДЕО)

NetNews

Нюйоркската компания Looking Glass представи необичайна джаджа, която има всички шансове да измести от пазара познатите цифрови фоторамки. Вместо статична картина устройството показва изображения, които изглеждат обемни от всички страни без допълнителни приспособления като 3D-очила.

Доскоро холограмните технологии бяха изключително скъпи, но от Looking Glass твърдят, че са открили начин да намалят съществено цената им. 7.9-инчовият дисплей представлява стационарен таблет, който може да показва обемни снимки, видео или кратки анимации.

Триизмерните изображения могат да се свалят от интернет или да се заснемат със смартфон. Когато устройството се гледа под различен ъгъл, то изглежда обемно.

Looking Glass предлага и още по-усъвършенствано устройство с името Portrait, което разполага с 3D-камера и може да заснема триизмерни лица. С него могат да се провеждат и "холографски" видеоконференции като във фантастичните филми.

За съжаление технологията все още не е поевтиняла достатъчно и цената на Looking Glass не е никак ниска. В момента проектът за холографска фоторамка все още набира средства за серийно производство в платформата за колективно финансиране Kickstarter. Цената при предварителна поръчка е $200 (€165), а версията с 3D-камера струва пет пъти повече (€827).

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/4pJxdNRA1CM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Предлагат на безработните пилоти да карат ...

Пилотите на самолети в Швейцария, които в резултат на пандемията ок коронавируса са без работа, могат да се преквалифицират и да карат влакове. В момента швейцарската железопътна компания и авиокомпанията Edelweiss водят преговори по създаването на програма за преквалификация. Оказва се, че във време, когато хиляди самолети са паркирани на […]