Хрисия Саханджиева от Ямбол – една малка художничка с голям талант

NetNews

Тя е само на 6 години, но в рисуването вече плува като в свои води. Тя е Хрисия Саханджиева от Ямбол. Започва да рисува едновременно с прохождането си. Това за нея е и забавление, и удоволствие, и възможност да изяви таланта си. А когато талантът се проявява, той не може да остани скрит.

Последното доказателство за това е конкурсът за детска рисунка за 2021 година „Моята любима игра“ на образователен център BRITANICA. Той е национален и в него участваха над 1500 рисунки от цялата страна в две възрастови категории. В оспорваната надпревара Хрисия печели първото място в категорията за детски градини с творбата си „Моята любима игра – семейство“.

И още един голям успех бележи края на 2021 г. За трета поредна година Хрисия Саханджиева печели първа награда за поздравителна коледна картичка на кмета на община Ямбол. Конкурсът е на тема„Коледа“ и е част от благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“. Той се проведе за 14-та поредна година и в него участваха стотици рисунки на ямболски деца.

Ямбол открай време се слави със силна школа в изобразителното изкуство и изявени художници. Те имат достоен последовател в лицето на Хрисия – една малка художничка с голям талант.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Благотворителната изложба на ПГТ „Алеко Константинов“ – Ямбол се превърна в Коледен празник /СНИМКИ/

С много усмивки и настроение премина Коледната изложба с благотворителна цел, организирана от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Ямбол. В нейния фокус бе иновативният предмет „Арт сладкарство, представен от професионалистите по кетъринг от 10А клас. Представени бяха и декорации, изработени от клуб „Философия на щастието“. Фоайето на третия […]