Христова: Пенсиите няма да бъдат намалени, но и няма съвършен метод

NetNews
„Трябва да има справедливост в пенсионната система. Таванът на пенсиите също е от несправедливостите, но постепенно идва времето, когато той ще отпадне“, каза бившият социален министър Христина Христова пред Bulgaria ON AIR.

Има много притеснени хора, защото не са наясно какво се случва. Няма съвършен метод, който да е напълно справедлив и всички да са доволни, заяви тя в студиото на „Денят ON AIR“.

Относно Ковид добавката Христова посочи, че няма да бъдат намалени пенсиите на никого, но ще бъде трудно веднъж получена добавката да бъде отнета.

„Все още нямаме официален механизъм за увеличението за минималната работна заплата. В момента на европейско ниво се подготвя директива за минималната заплата“, допълни бившият социален министър.

Според Христина Христова трябва системно да се погледнат проблемите, защото иначе ни засипват криза след криза.

„Няма как да няма увеличение на основните продукти със скачането на цените на газа и тока“, допълни тя.

И заключи, че ни очакват тревожни процеси, но се надява на адекватна социална политика.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обществото има по-високи изисквания, ще се справят ли политиците?

„Вярвам, че на „новите“ трябва да им се даде някакво време, толеранс от 100 дни, за да могат да се ориентират. Защото те нямат политически опит. За тях встъпването във властта е един немалък шок“, посочи общественикът Давид Леви пред Bulgaria ON AIR. „Обществото ни има много по-високи изисквания към […]