Христо Гаджев: Убийство е новата версия за смъртта на военния от Чешнегирово

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Смъртта на лейтенант Манчев, който беше участник в учението в Чешнегирово, не е самоубийство. Съдебна медицина не е открила такива доказателства. Основната версия от днес е убийство. Това каза депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев на брифинг в парламента. От ГЕРБ заявиха, че в началото на август са поискали в парламента създаването на анкетна комисия за разследване на инцидента в Чешнегирово, както и обстоятелствата около смъртта на военния. „Ще я внесем тази тема и в следващия парламент”, каза Гаджев.

И обясни, че от партията са изискали документи по разследването.

„На 31 май е назначена проверка на инцидента в Чешнегирово. Тя намира за виновни за инцидента Тодор Манчев и майор Мерджанов. Очевидно това не е било истината, това е било формално разследване. На 1 юни е направена проверка на инспектората”, обясни още Гаджев, цитиран от Нова телевизия.

„Още по-интересно става, когато докладът е предаден на министъра на отбраната на 15.06. В този доклад се предлага материалите по проверката да бъдат изпратени на Военноокръжната прокуратура, директорът на Военна полиция в Пловдив да наложи дисциплинарни наказания „забележка” на други двама военнослужещи, както и да не бъде търсена отговорност на майор Мерджанов и Тодор Манчев. Министърът на отбраната го разпорежда към Военна полиция. Там те разбират, че лейтенант Манчев е свидетелствал против неговите началници, като ги обвинява в други престъпления и фалшифициране на документи. След това започва тежък натиск върху него”, обясни Гаджев.

По думите му е назначена нова проверка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Петков и Василев вече направиха за България повече от управлението за последните 12 години

Така, за едни двама успешни министри в един случаен служебен кабинет. Всеки полу – и – отчасти грамотен български "политик" иска да да си ги придърпа към чергата. Мммдааа, готино! За неграмотните ( избиратели имам в предвид) партийни функционери тези са заплаха, та и с чуждо гражданство (под вола -теле?!) […]