Христо Иванов: В правната комисия днес наблюдавахме опит да се съхрани непокътнато царството на Гешев

NetNews

"В правната комисия днес наблюдавахме парад на лицемерието, опит да се съхрани непокътнато царството на Гешев. Очевидно страшно много хора не искат да се стигне до гласуване в зала за закриването на специализираните съд и прокуратура. Очевидно много хора ги е страх. Очевидно много хора идват да се отчетат пред главния прокурор колко самоотвержено дерат ризи затова да бъде непокътната цялата инфраструктура на репресията в България".

Това написа във Facebook съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Думите му дойдоха след поредното закриване на заседанието на парламентарната правна комисия, когато трябваше да бъде обсъдено закриването на структурите на специализираното правосъдие.

"Става дума за един политически съд. Специализираният наказателен съд бе създаден от Цветан Цветанов и компания като политически репресивен съд, като политическа бухалка, която оказва натиск на едни и осигурява безнаказаност на други. Големият проблем, който не може да се хване от статистиката, с която днес се замеряха колегите, е за неразследваните лица. Г-н Гешев може да отговори на един въпрос като наблюдаващ прокурор – как стана така, че той не забеляза г-н Пеевски по делото КТБ? Журналистите изчислиха, че Пеевски е споменаван над 100 пъти в документите по делото. Наблюдаващият прокурор по това дело беше Гешев. Да отговори какво беше неговото вътрешно убеждение, че не го забеляза. Защото Държавният департамент и министерството на финансите на САЩ го забелязаха и ние всички плащаме цената за това.

И докато г-н Гешев обяснява как българските граждани щели да платят едно или друго, искам да обясни каква е цената за това, че в последния доклад на Държавния департамент на САЩ за инвестиционната привлекателност на България думите България и корупция са споменати в едно изречение 24 пъти. Вие знаете ли нашите деца, които си търсят работа в България и се надяват да имат бъдеще в България каква цена плащат за това? За работните места, които не са открити тук, за инвестициите, които не са направени тук, заради всяко споменаване на България с корупция в едно изречение", пише още той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Европа мисли за автономия от НАТО

Френският лидер Еманюел Макрон не се изказа за изтеглянето на американските войски от Афганистан, опасявайки се да не добави още проблеми в раздора между европейците. Но и той самият, и обкръжението му, са уверени, че настоящата ситуация ще даде аргументи на дългогодишната идея на Париж, че европейският континент се нуждае […]