Христо Иванов: Принципна позиция на България не може да застрашава коалицията

NetNews

Принципна позиция на България не би трябвало да застрашава коалицията. Въпросът е парламентът да даде кураж на правителството да вземе правилното решение. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов на влизане в парламента, където днес депутатите се очаква да вземат решение дали страната ни ще предостави военна помощ на Украйна.

По отношение на газовата криза Христо Иванов каза, че трябва да се търсят оптимални цени и прекъсване на зависимостта ни от Русия.

Сериозно ще бъде обсъдено предложението на БСП за замразяването на цените на газа и доплащане на разликата от държавата, както и подпомагането на бизнеса и домакинствата, в рамките на това, което бюджетът позволява. Има напрежение между държавния глава и българския национален интерес, каза още Христо Иванов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

“Репортери без граници“: системата Борисов беше вредна за медийната свобода

С Кристиан Мир от „Репортери без граници“ разговаря Александър Детев: България се изкачи с 21 позиции в индекса на „Репортери без граници“ за медийна свобода. Каква е причината – новата методология, която използвате, влошаването на положението в други държави или действително позитивни сигнали, които идват от България? Новата методология ни […]