Христо Иванов: Прократурата не каза дали гласът е на Борисов, но спря проверката

NetNews

"От медиите научавам, че по един от моите сигнали прокуратурата е съобщила, че, както се казва в класическия виц, ”… а Баце излиза по бял панталон”.

Това написа в профила си във Фейсбук съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, след като стана ясно, че прокуратурата е прекратила проверката за записите, в които се чува глас, приличащ на този на премиера Бойко Борисов.

"Тъй като още не разполагаме със самото постановление, мога да кажа само, че ще го анализираме в дълбочина и ще атакуваме всяка непълнота в него. Прави, обаче, огромно впечатление, че не се коментира дали е установено дали това е гласът на Борисов. Още лятото от прокуратурата казаха, че ще правят експертиза и все още нищо, докато две международни експертизи установиха, че това е Борисов. Това има значение и за записа с разговора с Валентин Василиевич, който също е много интересен и е предмет на мой сигнал.

Призовавам прокуратурата да публикува всички материали по проверката с оглед надделяващия обществен интерес и публичното заявление на Гешев, че ще правят така. Ще е много интересно да се запознаем с това какви въпроси са задавани и как е осигурена независимостта на проверяващия прокурор, при наличието на конкретен интерес на неговия шеф Иван Гешев от изхода на тази проверка. И, понеже няма да публикуват нищо, от сега да кажа, че след изборите ще използваме всички възможности на парламента, да хвърлим светлина върху този цирк. Имам предвид онзи от вица", допълва Иванов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ще изкачите ли 60 стълби за 90 секунди?

Мислите, че сте в доста добра форма, но не използвате разни приложения или други интелигентни устройства, за да следите здравето си? Няма проблем, изследователи от Европейското кардиологично общество казват, че всичко, от което се нуждаете, е хронометър и няколко стълби, пише "Дарик". Проучването им разкрива, че времето, необходимо на някой […]