Христо Казанджиев: България изпълнява ролята на Троянски кон в Европа в областта на енергийните интереси на Русия

NetNews

„За втори път в областта на енергийните интереси на Русия България изпълнява ролята на Троянски кон в Европа“.

Това каза енергийният експерт Христо Казанджиев в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и TV1.

„Първият път беше при пробива по забраната за проучвания на шистов газ, което направи континента зависим от руските доставки.

Вторият път е сега – с опита руските енергийни измекяри в София да направят пробив, за да се огънат държавите да изпълнят условията на агресора за заплащането на доставките, което е правен абсурд“, обясни той.

„Има няколко нетрудни действия, които правителството може да направи, за постигне независимост чрез заместването на спрените руски количества“, посочи той.

Целия разговор можете да гледате във видеото:

<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/duwur_ZYK8g“ title=“YouTube video player“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture“ allowfullscreen></iframe>

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Страда ли Путин от Паркинсон: какво казват медиците

От американския сенатор Марко Рубио до университетски професори и наблюдатели в таблоидите – много хора в публичното пространство претендират да са наясно със здравословното състояние на руския президент Владимир Путин. Но в спекулациите относно предполагаемите заболявания на Путин липсва един много важен глас – този на медицинските експерти. Факти и […]