Христо Казанджиев: Доставяме газ на Сърбия, но не и на Северозапада

NetNews

"Това е първото ми и последно участие в политически проект и основната причина да се включа активно е фактът, че "Републиканци за България" възприеха много добре нашите идеи за реформи в сферата на енергетиката и подземните природни богатства".

Това заяви пред "Евроком" представителят на ПП "Републиканци за България" Христо Казанджиев.

"За мое съжаление, някои идеи, които са част от класическа дясна политика, не бяха възприети от някои десни партии", допълни още той.

"Към настоящия момент собствеността върху масово разпространените природни богатства не е върната на собствениците на земя, както е било по времето на Царство България", обясни енергийният експерт.

"Политиката на реституция спря преди тези подземни природни богатства да бъдат върнати и това е една стъпка, която "Републиканци за България" включва в своята програма", категоричен бе специалистът по диверсификация.

"Втората стъпка е факта, че въпреки че един газопровод с огромен капацитет минава през Северозападна България, за газификация на общините в този регион изобщо не се говори и излиза така, че България направи всичко възможно да достави газ на Сърбия, но не захрани с природен газ собствените си общини в един регион, който е известен с проблемите, свързани с икономиката и развитието си", изрази своето възмущение Христо Казанджиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Георги Киряков: В един момент изборите могат да бъдат оспорени от всяка партия

"Първо трябва да се зададе въпросът "Ще бъдем ли в извънредно положение?". Ще бъдем в извънредно положение в изборния ден, защото сега има извънредна епидемиологична обстановка, която е различна от извънредното положение". Това заяви в ефира на "Делници" на ТВ "Евроком" политологът Георги Киряков. "Това е първият важен въпрос, когато […]