Христо Монов: Костадинов може да направи големи бели

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Христо Монов: Костадинов може да направи големи бели

Снимка: БГНЕС

Протестиращите вчера не могат да се сравняват с онези – от лятото на 2020 година. Това каза пред БНР кризисният психолог Христо Монов и добави:

„Не подценявайте Костадин Костадинов! Той може да направи големи бели“, перифразирайки предупреждението на Ерих Фром за Хитлер, когато влиза с относително нисък процент в Райхстага.

По думите му 80% от протестиращите срещу зелените сертификати пред парламента са били платени, а останалите 20% – заблудени „от ура патриотизма на г-н Костя (лидерът на „Възраждане“ – б.р.), както му казват“:

„Голяма световна трагедия не може да възпроизведе, но достатъчно сме се отчуждили и като се появи един такъв (Костадин Костадинов), вместо да ни създаде някакви общи цели, към които да тръгнем заедно, ще ни накара още повече да се намразим един друг. Ние имаме нужда от национален идеал на съзиданието“, заяви психологът.

В критична ситуация, каквато беше появата на пандемия от Covid-19, трябва да има един тип говорене, подчерта Монов:

„Когато говореше проф. Мутафчийски, не трябваше никой да дава думата на доц. Мангъров. Това разколеба хората. Посланието не трябваше да е „Яко ще се мре!“, а, че има проблем, но има начини за решаването му – ваксините и противоепидемичните мерки“.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обновени са четири спортни площадки със свободен достъп в Ямбол

Завърши обновяването на четири спортни площадки със свободен достъп в различни райони на Ямбол, съобщават от общината. Символично откриване беше направено от заместник-кметовете на Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, заедно с малките футболисти от ФК „Ямбол 1915“.