Христо Проданов: За отговорно и открито управление е важно да има нещо разписано

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

"Пламен Николов е комуникативен и диалогичен човек с добри идеи. Това са първите ми впечатления от него при първата ни среща. Мажоритарният вот е темата, по която БСП се разминава с ИТН".

Това каза пред БНР Христо Проданов, зам.-председател на парламентарната група на "БСП за България".

Проданов посочи, че левицата иска смяна на модела и връщане към устоите на Конституцията, според която България е парламентарна република, "там се вземат законодателните решения, там се контролира изпълнителната власт":

"Не съм съгласен, че министър-председателят трябва да е независим, той трябва да е зависим от тези, които са го избрали в парламента, и от тези, които го подкрепят политически… Корумпираното управление на ГЕРБ трябва да се изчисти, за да може да се започне наново, не можеш върху пясъци да строиш небостъргачи. Трябва здрава основа, върху която да се изгражда българската държавност, която беше разрушена през последните 12 години по време на управлението на Бойко Борисов".

В предаването "Неделя 150" Христо Проданов подчерта, че под някаква форма трябва да има писмено споразумение между различните партии или двустранни споразумения между мандатоносителите.

"По-лесно е така да се работи и е отговорно пред българските граждани… За отговорно и открито управление е важно да има нещо разписано".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спряган за премиер плагиатствал от доц. Киселова

Един от кандидатите за премиер на "Има такъв народ", чието име бе споделено с другите политически сили в петък сутринта, и предишен кандидат за правен министър – д-р Петър Илиев – е плагиатствал десетки страници от своята колежка в Софийския университет доц. д-р Наталия Киселова. Това става ясно от разследване […]