Христо Стоичков отбелязва 28 години от церемонията за „Златната топка“

NetNews

Христо Стоичков отбеляза днешния 6 декември, като денят, в който преди 28 години той бе удостоен с наградата за най-добър футболист в света на френското издание France Football.

„Камата“ направи специална публикация по темата, като в нея призна, че е „нямало сила, която да спре сълзите му“.

Той сравни онзи момент с деня, в който за пръв път е чул, че не става за футбол, както и с момента, в който се твърди у нас, че е напуснал спортното движение в социалистическа България.

До днес Стоичков остава единственият българин, печелил някога „Златната топка“, като така става и един от малцината изобщо в света, които са получавали тази чест във футбола.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FH8SHristoStoitchkov%2Fposts%2Fpfbid02E2aN7RCkFiQZSz3ePCeMDtatvgWmG5bkzq6U5a2xDnzZgqaCNuGNAHyq8EBLMyBHl&show_text=false&width=500″ width=“500″ height=“497″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мая Манолова пред ФАКТИ: Ако проф. Габровски стане премиер, ще е поредната кукла на конци на Борисов (ВИДЕО)

Виждаме опит на Борисов да покаже едно по-приемливо лице на партията си и да използва точно такива успешни хора. Добри и прекрасни специалисти. Това е двойна употреба на тази имена. Виждали сме го и друг път. Така бе и с генерал Мутафчийски. Като че ли Борисов се надява, че ние […]