Хуманитарен коридор за евакуация на цивилни от Мариупол

AdminNetNews

Украинските власти съобщиха, че са споразумели с Русия за създаване на хуманитарен коридор за евакуация на мирни граждани от обсадения пристанищен град Мариупол, първото подобно споразумение от събота, съобщи Франс прес, като цитира украинската вицепремиерка Ирина Верешчук.

„Успяхме да постигнем предварително споразумение (с руснаците) за хуманитарен коридор за жени, деца и възрастни хора“, уточни Верешчук в Телеграм. Коридорът ще води към южния град Запорожие.

Украйна се надява да изпрати 90 автобуса в Мариупол, за да евакуира около 6000 жени, деца и възрастни хора, съобщи по телевизията кметът на града Вадим Бойченко, цитиран от Ройтерс. Според него в града остават около 100 000 мирни граждани и десетки хиляди са загинали при руската обсада.

Общо 300 000 украинци са били евакуирани по хуманитарни коридори от началото на войната на 24 февруари, по данни на украинските власти.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бивша шефка на НАП осъди прокуратурата за 30 000 лева

Бившата шефка на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина осъди прокуратурата за 30 000 лева, показа проверка на „Лекс“. Това е обезщетението, което Софийският градски съд (СГС) ѝ присъжда за причинените морални вреди от продължилото 7 години дело срещу нея за престъпление по служба и принуда, по което беше […]