Хърватска партия събра подписи за референдум срещу ковид сертификатите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Хърватска партия събра подписи за референдум срещу ковид сертификатите

Снимка: БГНЕС

Опозиционната хърватска партия „Мост“ събра необходимите подписи от граждани, за да организира референдум по въпроса за отмяната на ковид паспортите и предаването на правомощията за въвеждане или отмяна на ограничителните мерки срещу COVID-19 от Националния щаб за гражданска защита на парламента на страната.

Депутатът от партия „Мост“ Марин Милетич заяви пред журналисти, че след като събраните подписи бъдат предадени в правителството и парламента за повторно преброяване, един месец по-късно трябва да бъде взето решение относно провеждането на референдума.

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович определи инициативата на „Мост“ като безсмислена, тъй като осъществяването ѝ няма да промени системата на управление при кризисни ситуации, съобщава БГНЕС.

Събирането на подписи се проведе във всички региони на Хърватия в периода 4-18 декември.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Животните в зоопарка в Бургас получиха подаръци от Дядо Коледа

Дядо Коледа посети зоопарка в Бургас и раздаде подаръци на животните. Той пристигна с триколка и с чувал пълен с подаръци. Всички, близо 700 животни, получиха вкусна храна. „На сърничките специално съм донесъл от Лапландия любимата им гранула и любимите им зеленчуци. След малко ще има за абсолютно всички – […]