Цай Ин-уен за лидерството по време на пандемия, успешното справяне с Covid-19 и овластяването на жените

NetNews

Президентът на Тайван Цай Ин-уен отговори на редица въпроси по-рано тази година за Cornell Law Forum – списание на Юридическия факултет към Университета Корнел в САЩ, относно успеха на страната в управлението на пандемията, причинена от Covid-19, както и относно нейната позиция по темата, свързана със заемането на ръководни роли от жени.

Интервюто бе проведено за есенния брой на списанието като част от поредица от 10 интервюта на бивши възпитаници на университета, сред които и Цай, която получава магистърска степен от Корнел през 1980 г.

Според Цай основен урок по отношение на лидерството по време на пандемията е осъзнаване на важността от създаването на чувство за споделеност, за единство – обществото да проумее, че трябва да работи заедно в името на общото благо. Именно вдъхновяващото единство е ключът към успеха на Тайван в борбата с коронавируса, каза тя.

Цай Ин-уен подчерта, че голям фактор за успеха на Тайван е натрупаният опит при управлението на редица други инфекциозни заболявания като SARS, H1N1, H7N9. Разбира се, от огромно значение е вземането на бързи и адекватни мерки, сред които създаване на цялостна система за проследяване на потенциалните случаи, осигуряване и снабдяване с ключови медицински ресурси и предоставяне на навременна и прозрачна информация на обществеността.

Именно бързата реакция на правителството помогнаха на Тайван да избегне затварянето. Стриктното спазването на въведените мерки – носенето на маски и социалното дистанциране – без съмнение се отплаща подобаващо.

Въпреки че има много доклади, които свързват думи като хуманност, състрадание, сътрудничество с жените, Цай е на мнение, че ефективното лидерство изисква още и широк спектър от умения и личностни качества, които далеч не са полово обусловени. „Трябва да отдадем успеха на Тайван на приноса на всеки член на обществото, а не само на пола на неговия лидер“, добави тя.

Като държавен глава на страната, Цай заяви, че нейната отговорност е да насърчава овластяването на жените, като изрази надеждата си, че един ден жена да стане президент няма да бъде такова забележително събитие.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Плевнелиев: Не може Радев да обявява дата за избори, без да е провел консултации

Много се радвам, че успяхме да постигнем една много важна сратегическа цел – влизането в Ервозоната, каза президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017) в предаването на "Дарик" – "Годината". Когато имаме лоша здравна култура и лоша здравна система, резултатите са видими, коментира Плевнелиев във връзка с високата смъртност от коронавирус […]