Цацаров: Срамно е, че тиражират откровени лъжи със спонсорството на „Америка за България“

NetNews

Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и конфликт на интереси Сотир Цацаров със закана да съди председателя на Антикорупционния фонд, предаде NOVA. Поводът – публикацията на фонда, озаглавена "Една година по-късно: Явор Златанов, липсващият глас от „Осемте джуджета"".

В интервю, дадено от Илия Златанов пред Антикорупционния фонд, той заяви, че е бил жертва на рекет от страна на Специализираната прокуратура. А името на бившия обвинител номер едно се споменава като приятел на бившата му съпруга.

Сотир Цацаров категорично отрича да се познава с Радост Драганова. След запитване но NOVA, от КПКОНПИ изпратиха следната позиция:

ДО

Г-Н БОЙКО СТАНКУШЕВ

ДИРЕКТОР НА

ФОНДАЦИЯ

„АНТИКОРУПЦИОНЕН ФОНД“

ГОСПОДИН СТАНКУШЕВ,

На 04.10.2021 г. на интернет страницата на „Антикорупционен фонд“е публикувано интервю на Николай Стайков и Андрей Янкулов с Явор Златанов, под заглавие „Една година по-късно: Явор Златанов, липсващият глас от „Осемте джуджета“ проговаря в интервю за Антикорупционния фонд“. В него има твърдения, свързани с мои действия като главен прокурор. Както и по повод предни публикации на Фонда, друга гледна точка – в случая моята, по никакъв начин не е търсена и представена. Поради това Ви предлагам да публикувате на интернет страницата на фондацията следната моя позиция:

„Не познавам нито г-жа Радост Драганова, нито г-н Явор Златанов. Нямам каквато и да е намеса или участие в действия на Специализираната прокуратура, свързани с повдигането на обвинения или задържането на Явор Златанов. Опитите за внушения в тази насока представляват откровена лъжа.

Това не е първият опит името ми да бъде свързано с разследването на Антикорупционния фонд, известно като „Осемте джуджета“. На 20.08.2020 г. бе публикувана неговата четвърта част със заглавие „И подписът на един главен прокурор“. Последва моя позиция, в която заявих, че стриктно съм спазвал разпоредбите на закона и че фактите не следва да се подменят с удобни за конюнктурата на деня внушения, а опитът за публичното им представяне – с клевета. Скоро се появи друго ваше „Разследване“, на нова тема и с нови неистини, които също публично опровергах. С оглед заявеното в интервюто от 04.10.2021 г„ че поради интимна връзка с бившата съпруга на Явор Златанов съм предизвикал задържането му, както и други действия спрямо него в хода на досъдебно производство, ще сезирам компетентната прокуратура да извърши проверка на всички мои действия, свързани с това производство. Ще направя това, тъй като внушението в публикацията на „Антикорупционния фонд“ е, че съм извършил престъпление против правосъдието. Едновременно с това, ще предприема необходимите действия пред съдебните органи с оглед публично разпространените клевети.

Срамно е, че финансирането, предоставено на „Антикорупционния фонд“ от основния ви спонсор – фондация „Америка за България“, се използва и за тиражиране на откровени лъжи. Срамно е, че начинът, по който това се прави от вас, няма нищо общо с прокламираните стандарти за етика и прозрачност.

През юни 2021 г., в писмо до Вас, г-н Станкушев, заявих, че целенасоченото повтаряне на лъжи и поднасянето им в публичното пространство в различна форма няма да ги превърне в истина, независимо от прилаганите сценарии и зададените цели на изпълнителите им. Имам всички основания и сега да потвърдя тези свои думи.“

СОТИР ЦАЦАРОВ".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов: Може юмрукът на Радев веднъж да е юмрук, а не мека китка

Според бившия премиер Бойко Борисов държавният глава Румен Радев ще излъже европейските лидери кога казусът с РС Македониия. ще бъде приключен, пише Епицентър. По думите му Радев и преди е лъгал, като е казвал, че след изборите проблемите ще бъдат решени. "Може пък и да намери кураж. Може юмрукът веднъж […]