Цветанов: Нямам никаква зависимост

NetNews

Нямам никаква зависимост, участвайки в политиката съм защитавал интересите на държавата. Това каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в предаването „Алтернативата“ по TV 1.

„Най-ниските нива на корупция и корупционен натиск са били 2010-2011 г. под 10%, по данни на Центъра за изследване на демокрацията“, заяви Цветанов. „Когато има ясна политическа воля и когато има институционална подкрепа от всички институции може да има и по-голяма ефективност. Когато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи заедно с немските ни колеги и с немското вътрешно министерство имаше един проект БОРКОР, който за съжаление не успя да види бял свят, след приключването на мандата, в който участвах пряко“, посочи Цветанов. „В политиката съм се ръководел от това да спазвам законите, да се боря срещу организираната престъпност, корупцията както като вицепремиер, така също с действията си като политик, когато се е налагало да гласувам съответните закони“, припомни той. „Няма нито едно действие, което да съм предприел и да е в услуга на мен или на членове на семейството ми. И към настоящия момент, когато не бях активен в политиката в продължение на последната една година-година и половина няма нито един човек, който да е казал ето този бизнес аз съм си го взел за моето участие, което съм направил в политиката или да имам нещо, което ме свързва с определени фирми или компании. Няма такова нещо“, посочва Цветан Цветанов.

„Участвайки в политиката съм защитавал интересите на държавата и респективно на структурите на политическата партия, която съм представлявал. Когато сме получили доверието на хората трябва да дадем съответния отговор с политики, които трябва да правим. Имаше разминавания във вижданията ни с премиера Борисов и една от темите беше ДПС. „Това, което направихме в Републиканци за България и ни различава от голяма част от другите партии е, че в нашето ръководство – в Изпълнителния съвет и в областните структури ще преобладават членове независимо от тяхната етническа принадлежност. Философията и силата на една партия е да бъде национално отговорна и да няма това разделение, което някой се опитва да противопостави българското общество“, посочи Цветанов. Една от целите на ПП „Републиканци за България“ е демонтиране на хегемонията на ДПС. „Със зам.-председател като Павел Вълнев – един успял човек, никой не си направи труда да види дали той и семейството му са били политически ангажирани в миналото. Бисер Вълнев е бащата на Павел Вълнев, през 2007 г. той беше кандидатът на ГЕРБ за изборите в Доспат. Тогава загубихме, защото бяхме в началото и нямахме тази подготовка и присъствие“, разказа Цветанов. По думите му Павел и Румен Вълнев са направили нещо много сериозно за прозрачността и достъпа до свободна журналистика със създаването на телевизия BiT и телемоста Америка- България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Швейцария избра нов президент

Швейцария избра президент за следващата година, съобщи ТАСС. Ги Пармелен ще заеме поста. До този момент той беше министър на икономиката. Представител е на консервативната партия. Изборите се проведоха в народното събрание на страната. Президентският пост се заема последователно от членове на правителството. То се състои от седем министри. Изборът […]