Цветанов: Президентът да свика КСНС

NetNews

Думата на 2020 г. е неочаквана, каза лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в "Годината" на Дарик радио.

"Наблюдавайки всичко, което се взима като решения в Европа, смятам че ние закъсняхме с мерките. Някои от държавите вече предвиждат разхлабване. Правителството затвори държавата, а бюджетът за 2021 г. беше приет. Правителството не направи необходимото да подпомогне бизнеса. Заложи едни разходи, които ще бъдат харчени без да се съобразят със затварянето", коментира Цветанов.

Аз не бих отдал увеличаването на смъртността на тези заболявания, за които говори здравният министър, тъй като аз имам познати, които загубиха живота си без да имат съпътстващи заболявания, заяви той.

По отношение на ваксините Цветан Цветанов каза: Смятам, че ние нямаме необходимата информация, за да могат гражданите да направят своя информиран избор. В момента има недоверие както в институциите, така и във всичко, което ни се предлага. Всяко едно решение ние го подлагаме на съмнение – доверието вече е изчерпано.

Според Цветанов президентът трябва да изпълни своята функция със свикването на Консултативен съвет по национална сигурност и поне да се предвидят едни политически консултации с всяка една от парламентарните групи и с лекарски екипи, които биха подпомогнали взимането на най-правилното решение, което да не застраши здравето на хората.

"Протестите не можаха да предизвикат предсрочни избори, защото правителството направи всичко възможно да ограничава правата на много от гражданите, и същевременно знаеше, че това е загуба на обществено одобрение. През лятото желаещите да гласуват бяха над 74%, сега са малко над 40%", коментира Цветанов.

Страхът на днешните управляващи беше най-голям от това да се проведат избори със служебен кабинет.

За отношенията ни с РС Македония Цветанов коментира, че липсва лидерство от страна на България. "Преговорният процес за присъединяване на една страна към ЕС е много дълъг, трябваше просто да дадем един хоризонт Северна Македония и Албания да бъдат част от ЕС", каза Цветанов.

Думата на 2021 г. за Цветан Цветанов ще бъде надежда. "Надежда за промяна, за нормалност, за хоризонт за страната ни и политиците да започнат да си говорят по важните теми, които трябва да ги обединяват", каза той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво ви разкрива новата любов на бившия ви

Колкото и да не си даваме вид, че се интересуваме, новата любов на бившия ни партньор често предизвиква любопитството ни. И това е още по-осезаемо, ако сте били дълго време заедно. Да видим какво може да ви разкрие новата любов на вече бившия ви любим според flagman.bg: 1. Тя прилича […]