Цветни кашпи по осветителните стълбове в центъра на Ямбол

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Тридесет и осем цветни кашпи, поставени на осветителните стълбове, вече украсяват центъра на град Ямбол. Хилядите цветя в тях са от видовете пеларгониум /гераниум/, калибрахое с вербена и остеоспермум. Това съобщиха от Община Ямбол.

Конструкцията и кашпите са направени от дълготрайни и устойчиви на времето материали, а самите цветя в тях са лесни за отглеждане, имат дълъг период на цъфтеж и ще украсяват пространството от Община Ямбол до Културно-информационен център „Безистен“ през лятото. Част от кашпите са поставени и на перголата срещу Централна поща. За съхранението на цветните видове е изградено и специално капково напояване като в други градове, в които има вече цветя от този вид. Продължава и засаждането на летни цветя в ярки цветове в различните части на града.

Продължават обаче и проблемите с поддържането на зелените зони и косенето в града. Заради високите треви на големи участъци по улиците и кварталите, недоволството сред гражданите расте. Проблем има и с грижите за представителните зелени площи в центъра, не се оформят, плевят и косят по стандартите на озеленяването, а поливната система е занемарена и не функционира добре.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Започна ваксинацията срещу коронавирус в селата на община "Тунджа"

Тунджанските села Гълъбинци, Златари и Межда са първите, в които мобилният екип на РЗИ – Ямбол започна ваксинация срещу коронавирус на трудно-подвижни лица от населените места, съобщиха от община „Тунджа“. На всички желаещи да се имунизират е поставена ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтек“. В Гълъбинци бяха имунизирани 18 души, в […]