Цветозар Томов: Провеждането на изборите не е под въпрос

NetNews

Провеждането на изборите не е под въпрос. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ зам.-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов.

Подготовката за изборите върви в предвидените срокове. Добре е да поставяме още отсега проблемите, заяви той, като отбеляза, че може би за първи път Комисията започва организацията на вота още преди да има насрочена дата за него.

Главното е да не закъсняваме със сроковете, подчерта Томов.

По повод проблема с хартията за бюлетините, които ще разпечатват машините, зам.-председателят на ЦИК посочи: „Влязохме в контакт с печатниците още в първия възможен работен ден през януари и сравнително бързо се ориентирахме какво можем да направим“.

В отговор на въпрос той уточни, че от ЦИК са в контакт с Министерски съвет във връзка с нововъведеното видеонаблюдение при преброяването на бюлетините.

При наблюдение на хиляди секции е възможно да възникне някъде проблем, но се надявам това да не стане централна тема в медиите, отбеляза Цветозар Томов.

Попитан дали смята, че хартиената бюлетина ще върне хората пред урните, той отговори отрицателно. Дано това да стане, но няма как технологията на гласуването да повиши избирателната активност, каза още Томов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Лайпциг съсипа Шалке в старта на междинния кръг в Бундеслигата

Шалке 04 отстъпи с 1:6 в началото на 17 кръг срещу Ред Бул Лайпциг, за да инкасират една от най-тежките си загуби през годината. Андрезиньо вкара два гола във вратата на Александър Шволов, а по веднъж се разписаха Бенямин Хенрихс, Тимо Вернер, Дани Олмо и Юсуф Пулсен. <blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“und“ […]