Цените в курортите за Нова година по 200 лева или евро на вечер

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Цените в курортите за Нова година по 200 лева или евро на вечер

Снимка: БГНЕС

„Малък е процентът на тези, които ще празнуват Нова година зад граница. Само около 60 хиляди ще напуснат страната“, каза пред бТВ Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Причината е в цените – те са определено по-високи – между 11 и 17%. Цената в Банско например натиска надолу.
Според Драганов за празнуване на Нова година в курорт семействата трябва да си подготвят около 200 лева или евро на вечер, за да празнуват.

В социалните мрежи се разпространи снимка от известен спа хотел във Велинград, който предлага пакет от нощувки за 8000 лева по Нова година. „За тази сума двама души могат да отидат на Малдивите за една седмица“, призна Драганов.

Той коментира, че цената се дължи на и на търсенето, като тези хотели вече са пълни, като често се плащат като фирмен разход.

Най-скъпото посрещане на Нова година в света е в Лас Вегас и е на стойност 200 хиляди долара.

На въпрос дали има измамни оферти, Драганов каза, че ако хората си направят резервация от познати и добре утвърдени портали за почивки, тогава няма повод за притеснение.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Омикрон" ще натовари сериозно цялата здравна система

На здравната система няма да и е леко с новия вариант на коронавируса Омикрон, съчетан с грипа. Това обясни  имунологът и алерголог акад. Богдан Петрунов пред Нова телевизия. По думите му най-натоварени ще бъдат личните лекари. „Общопрактикуващите лекари ще бъдат най-натоварени в случая. Хората се обръщат веднага към тях за […]