Цените на храните – при кои има драстично увеличение?

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Цените на храните - при кои има драстично увеличение?

Снимка: БГНЕС

„В началото на годината имаме стабилизиране на пазара. Това го отдавам на ограниченото търсене и на лошото очакване за предстоящите режийни плащания на домакинствата“.

Това каза пред БНР Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища.

„Има натиск върху пазара, той е продиктуван от енергийната криза, от нестабилния пазар на ток. Хубавото при пазара на храни е, че тенденцията на нарастване е бавна и постепенна. Няма да видим шоково скачане на цените. От ноември до декември цената на кашкавала е нараснала с 10%, на сиренето с 11%. Няма ръст на цените при свинското месо и ориза“, посочи той. 

Свръх цени има при морковите и зелето заради лошата реколта.

„При плодовете и зеленчуците тепърва ще видим ръст в цените… 2022 година ще е година на по-скъпи плодове и зеленчуци независимо от реколтата, тъй като добивът не може да компенсира по-високите разходи, които вече са направени… Пазарът няма да позволи драстични стойности. Първият ефект от това, което ще усетим, е ниското качество на предлаганите плодове и зеленчуци“, коментира Иванов.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разрушителка на семейства посочи признаците на изневяра

Бивша учителка, провъзгласила се „разрушителка на семейства“, посочи основните признаци, по които една жена може да разпознае дали мъжът ѝ кръшка, пише Daily Star. 32-годишната звезда от OnlyFans Ейми Капс разкрива, че предпочита да се среща с женени мъже. Красавицата, която оставила учителската професия, за да печели пари в скандалния […]