Централният плаж в Черноморец остава без спасители и лекари

NetNews

Централният плаж в Черноморец остава без водни спасители и медицинско обслужване за целия летен сезон. Причината е съдебно оспорване на спечелилия концесията върху плажната ивица. Делата са насрочени за септември. Хората се опасяват от провал на сезона, съобщи NOVA.

На плажната ивица няма заведения, нито чадъри и шезлонги. Според кмета на Созопол Тихомир Янакиев съдът играе много важна роля, тъй като той определя съдебните процедури. „Държавата или да даде в компетенцията на общините стопанисването на плажовете, или да вземе самата тя плажовете“, призова той.

Според кандидат-наемателя Георги Мавров, спечелил концесията в съда, той е изпълнил всички критерии. Областната управа е назначила двама спасители. Собственици на заведения на плажа се оплакват, че няма с кой да сключат договор и не могат да започнат работа.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Джошуа: Имам солиден мотор, здрава челюст, голямо сърце и големи топки

Антъни Джошуа предупреди бившия си приятел, който се превърна във враг – Джо Джойс, да не се надява на бой между двамата. Джойс спечели с технически нокаут срещу Кристиян Хамер и си бетонира мястото като основен претендент за титлата на WBO. Тя се държи от Олександър Усик, заедно с коланите […]