ЦИК продължава да се мотае с купуването на машини за гласуване

NetNews

ЦИК за пореден път не изпълнява срока за набиране на оферти за доставка на машини за гласуване, който бе до края на месец 11-ти. Срок, който Централната избирателна комисия сама си постави и който е удължен до 7 декември. Това става ясно от съобщение на ЦИК, което е препубликувано от адв. Петър Славов във Фейсбук.

''Като се има предвид, че още от 2017 г. (и въпреки законовите срокове и осъдителните ни съдебни решения) на комисията все нещо и "попречва" да изпълни и да осигури машинните терминали. Човек се замисля, дали не го правят умишлено… Дали в оставащите малко повече от 3м. до редовните избори, ЦИК най-после ще си изпълнят законовите задължения за машинното гласуване и ще има честно отчитане на вота и преференциите на българските граждани?!'', чуди се юристът.

''За дистанционно гласуване за предстоящите парламентарни избори (по поща и електронно) в Централната избирателна комисия вече дори не се говори. Освен, може би, във вр. с последното съдебно дело, което водим срещу тях с Мартин Димитров и Методи Андреев и чието съдебно заседание предстои съвсем скоро!'', допълва адв. Славов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Георги Марков: Браво, Бойко, ти промени България!

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков поздрави премиерът и председател на партията Бойко Борисов, възхвалявайки го за свършеното, откакто е създал управляващата политическа формация. В прочувствена публикация в социалната мрежа Facebook Марков описа успехите през 14-те години съществуане на ГЕРБ през собствения си поглед. Ето какво написа той: Бойко, за 14 […]