ЦИК с решителни първи стъпки към дистанционното гласуване

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

"Вариантът за избори 2 в 1 би ни спестил умората да ходим три поредни седмици до урните".

Това мнение изказа в интервю за БНР Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК.

"След като законът предвижда избори "2 в 1", дори "3 в 1" може да са някъде – избори има постоянно, трябва да има ясно разписани правила как това да се случва при всяка една хипотеза. Би следвало решенията да са взети и всяка една хипотеза да си има разписана рамка, по която да се случва", коментира Цицелков.

По думите на експерта от Обществения съвет към ЦИК не е уредено това дали избирателите ще се подписват в един или в два списъка, дали ще гласува с една или с две карти. Според него това е причина да не може да се изчисли колко време ще е необходимо за един човек, за да подаде своя вот.

Стоил Цицелков съобщи, че от ЦИК са поканили представители от Обществения съвет в работна група по дистанционно гласуване. "Това, че се работи в тази посока е много позитивно", каза той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Байдън ще представи план за борба с Делта варианта

Президентът на САЩ Джо Байдън ще оповести стратегия за борба с високо заразния "Делта" вариант на COVID-19, предаде bTV. Според запознат представител на Белия дом, планът е насочен към тестването, училищата и колебанието на хората да се ваксинират. Щатите вече регистрираха близо 650 000 смъртни случая от коронавирус, а броят […]