Църквите в Пакистан засилиха охраната си

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Църквите в Пакистан са засилили сигурността в отговор на заплахата от терористични атаки след завръщането на талибаните на власт в съседен Афганистан, предаде Aleteia.org.

На среща на католически и протестантски лидери висшите духовници се съгласиха да засилят наблюдението и да засилят въоръжената защита, особено на богослуженията в неделя. Този ход идва на фона на опасенията, че превземането на Афганистан от талибаните ще предизвика екстремистки атентати, насочени срещу християнски и други малцинствени религиозни общности.

Когато талибаните бяха на власт преди, в Пакистан имаше много терористични атаки. Имаше терористични групировки, атакуващи църкви и други християнски институции. Те станаха мишени, а сега талибаните се завръщат. Талибаните поеха контрол над цялата територия на Афганистан след изтеглянето на войските на Съединените американски щати и НАТО от страната. По-строгите мерки за защита включват засилени действия за проверка на самоличността на хората, които влизат в църквите, металотърсачи, както и засилено въоръжено присъствие на входовете на църквите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо наричат Търново “прокълнатият град”

Проф. Николай Овчаров разглежда антибългарските виждания на нидерландеца Махиел Кийл и неговите нашенски апологети относно края на българската средновековна държава и първите векове на османското робство, пише "Труд". В излязлата си още през 1985 г. своя основна книга Кийл отделя нарочно място на градовете на Второто българско царство, които с […]