Цялата област вече е в тъмночервено, заради скока на заболелите в Ямбол. Имунизацията е 26,7%

NetNews

По данни от сайта на РЗИ Ямбол от днес целият регион вече е отново в тъмночервената зона с над 500 ковид заразени на 100 000 души, регистрирани на двуседмична база.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
ковид карта за 12 януари Ямбол вече е в тъмночервено

Причината е в резкия скок на заболелите в областния град. Те вече са 623,88 на 100 хил., отчетени за 14-дни. Макар в останалите четири общини показателят да е все още под 500, за региона като цяло числото е вече 534,83.

Новите случаи а денонощието са 51.

Успокоителното е, че няма драстичен ръст на хората, нуждаещи се от болнично лечение по информацията, подадена вчера от директор на РЗИ д-р Радостина Калчева. Картината подсказва, че може би и в Ямболско вече навлиза новия щам, но все още няма официално потвърдени случаи. Нова пратка с проби ще бъдат изпратени към София в края на месеца.

Днес между 12.00 и 18.00 ще бъдат направени първите за региона имунизации на деца от 5 до 11-годишна възраст. Записани са 9 деца. За ваксинирането им е направена организация в Приемно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон”.

Като цяло имунизацията в област Ямбол продължава да е ниска – едва 26,7 на сто от подлежащото на ваксиниране население. Със завършен цикъл на имунизация са 27 375 души. С трета, бустерна доза са вече 7 257 жители на региона.

От РЗИ продължават имунизационната кампания по предприятия и в по-отдалечени населени места, като и в тези случаи най-често става дума за поставяне на втора или трета игла.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Петков призова бизнеса за обща борба срещу корупцията

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Цените на енергоносителите и вариантите държавата да помогне на бизнеса за преодоляване на ценовия скок са били акцент в разговора между премиера Кирил Петков и работодателските организации. В проведената онлайн среща са участвали представители на АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, както и на ръководството на […]