Част от бетонна ограда на детска градина се срути в Благоевград

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Част от бетонна ограда на детска градина се срути в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Част от бетонната ограда на детска градина в Благоевград рухна заради строеж на кооперация в съседство, съобщи БГНЕС.

5-етажната кооперация се строи от миналата година на ъгъла на улиците „Митрополит Борис“ и „Братя Миладинови“. Над строежа се намира детска градина №8 „Вечерница“. Заради свличането на ската и оградата, кметът на Благоевград забрани извършваните СМР на кооперацията до представяне на конструктивен проект за укрепителни дейности и възстановяване на оградата.

„Кметът на Благоевград Илко Стоянов издаде заповед за незабавно преустановяване на всички видове строително-монтажни дейности на строеж, намиращ се зад сградата на Регионална здравна инспекция“, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград днес.

Предприети са спешни мерки, тъй като заради неизпълнение на законовите изисквания от страна на изпълнителите е поддала част от оградата на ДГ № 8 „Вечерница“, която е в непосредствена близост до строителната площадка.

„Служители към „Инвестиционни проекти и контрол по строителството“ в дирекция „Устройство на територията“ при Община Благоевград извършиха проверка на място, като установиха, че не е върнат обратният насип зад подпорната стена, което е довело до авария и щети – свличане на земни маси и разрушаване на оградата на детското заведение. След направената инспекция е съставен и Констативен протокол.

В случай, че бъде представен конструктивен проект за укрепване на ската и щетите бъдат възстановени, ще бъде издадена заповед за продължаване на строително-монтажните работи“, допълват от общината.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дават 6200 евро при покупка на е-кола и замяна със стара

Снимка: БГНЕС Закупуването на нов електрически автомобил ще може да се дофинансира с 6200 евро при извеждане от експлоатация на стар. Това ще става по Оперативна програма „Околна среда“ за следващия програменпериод, каза министърът на околната среда и водите Борислав Сандов в Горна Оряховица. Той уточни, че в плана за […]